RSS-linkki
Kokousasiat:https://dynastyjulkaisu.rautjarvi.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30
Kokoukset:
https://dynastyjulkaisu.rautjarvi.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30
Hyvinvointilautakunta
Pöytäkirja 22.08.2023/Pykälä 68
Edellinen asia | Seuraava asia | ![]() ![]() |
Ilmoitusasiat
Hyvlk 22.08.2023 § 68
Valmistelija Anu Koistinen, hyvinvointijohtaja
p. 040 700 2941, anu.koistinen@rautjarvi.fi
Hyvinvointijohtaja:
§ 8/2023 henkilöstöpäätös
§ 9/2023 salainen
§ 10/2023 henkilöstöpäätös
§ 11/2023 henkilöstöpäätös
§ 12/2023 henkilöstöpäätös
§ 13/2023 henkilöstöpäätös
§ 14/2023 henkilöstöpäätös
§ 15/2023 henkilöstöpäätös
§ 16/2023 hankintapäätös
§ 17/2023 salainen
§ 18/2023 henkilöstöpäätös
§ 19/2023 henkilöstöpäätös
§ 20/2023 salainen
§ 21/2023 salainen
§ 22/2023 henkilöstöpäätös
Simpeleen koulu rehtori:
§ 13/2023 henkilöstöpäätös
§ 14/2023 henkilöstöpäätös
Varhaiskasvatuksen opettaja:
§ 4/2023 viranhaltijapäätös
§ 5/2023 viranhaltijapäätös
Yhteiskuntaorientaation sisällöt ja palaute
Ei haukata kouluruuan budjetista -vetoomus
1) Ruokailuun tarvitaan enemmän aikuisia lisäämään tilanteen sosiaalista turvallisuutta sekä vahvistamaan ruokailun kasvatuksellista merkitystä. Opettajien osallistumista ja esimerkkiruokailua tulee tukea ateriaedulla.
2) Opetuksen järjestäjän tulee varmistaa, että kouluruokailuun on riittävästi aikaa, vähintään 30 minuuttia kouluruokailusuosituksen mukaisesti.
3) Lasten ja nuorten osallistaminen kouluruokailun ja ruokailuympäristön kehittämiseen tulee taata jokaisessa koulussa, esimerkiksi perustamalla koulukohtaiset kouluruokailutyöryhmät ja käsittelemällä kouluruokailua vanhempainilloissa ja opiskeluhuollossa.?Kouluruokailuun liittyvistä päätöksistä on tehtävä kunnissa lapsivaikutusten arviointi ja pidettävä teemaa esillä lasten ja nuorten parlamenteissa.
4) Kouluruoan tulee olla ravitsemuslaadultaan kouluruokailusuositusten mukaista. Toinen vapaavalintainen kasvispääruoka ja erikseen tarjottavat salaatinosat ja lisäkekasvikset lisäävät kouluruokailun houkuttelevuutta ja parantavat sen ravitsemuslaatua sekä pienentävät ympäristövaikutuksia. Ruoan ravitsemuslaadun varmistamisen työkaluna toimii esimerkiksi Sydänmerkki-aterian kriteerit.
5) Hyvinvointikertomuksissa on seurattava ja raportoitava kouluruokailun onnistumista. Ruokailun ja ruokakasvatuksen työväline nykytila.fi auttaa ajantasaisen tiedon keräämisessä.
Esittelijä Hyvinvointijohtaja Koistinen Anu
Päätösehdotus Hyvinvointilautakunta merkitsee tiedokseen ilmoitusasiat.
Päätös Hyvinvointilautakunta merkitsee tiedokseen ilmoitusasiat. Lisäksi keskusteluissa nousi esille Asemanseudun kuntosalin remontointitarve tilavammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi.
Edellinen asia | Seuraava asia | ![]() ![]() |